ŠTA JE LIMFNA DRENAŽA? 

Limfni sistem je put preko kog se tečnost iz međućelijskog prostora vraća u krvotok. Baš kroz taj put u našem organizmu se transportuju masti i raspoređuju se dalje. Limfni sistem ima odbrambenu ulogu jer štiti od raznih infekcija. Sve one bakterije koje često pominjemo, dosadni virusi i druge patogene čestice dospevaju u limfni sistem vrlo lako i tamo bivaju uništene.

Limfa je tečnost u našem telu. Bogata je belančevinama i belim krvnim zrncima. Bela krvna zrnca nas štite i čuvaju od bakterija, od nastanka bolesti i infekcija, kao i od nastanka tumora. Ove informacije uče nas da sagledamo važnost limfnog sistema, a s tim i važnost limfne drenaže.

Limfna drenaža je tretman za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma. Služi da odblokira limfne kanale i krvne sudove i tako dolazi do pročišćenja organizma i do smanjenja bolova usled nataložene limfe.

Limfna drenaža ima pozitivan uticaj na nervni sistem, na mišićni i na  imuni sistem. U limfnoj cirkulaciji krije se eliksir mladosti i života.

Ovaj tretman najviše se izvodi na rukama, nogama, na stomaku, leđima, bokovima, stopalima.
Postoji manuelna metoda i metoda koja se izvodi putem aparature.

Manuelna drenaža radi se približno slično kao masaža, sa određenim pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju i prilagođavaju krvnim sudovima i njihovim rasporedom i tokom. Bitan je pritisak ruke i intenzitet, jer treba da bude tačno toliki da deluje na potkožno i na kožno tkivo, a ne na mišiće. Mora da se pazi da pritisak ne bude jak, jer se tako ne dobija željeni efekat, otok se povećava.

Manuelna limfna drenaža deluje na nervni sistem, oslobađa od stresa i negativne energije. Organizam koji je premoren, tražiće od vas da više spavate i da se odmorite. Biće vam jasniji znaci koje vam telo šalje i ako ih poslušate, a verujem da hoćete, jer će biti naglašeniji nego do sada, bićete uopšteno odmorniji, imaćete više energije. Kada se oslobodite od stresa, prodisaćete.

Tokom tretmana, moguće je da se javlja preterano znojenje. To je znak da je cirkulacija preopterećena i tretman se ne može nastaviti. Možete ga nastaviti već drugog dana.

Zakažite masažu ili postavite pitanje…